5: Lombok - met name duiken
Ubud hotel

Dag 1 : Aankomst

Onze chauffeur staat klaar op het vliegveld om u naar het hotel in Ubud te brengen; gelegen aan Monkey forest road.
Tijd om uit te pakken en relaxen bij het zwembad of om rond te kijken en wat te eten in een van de vele restaurants in de buurt van het hotel.

Monkey forest

Dag 2 : Ubud dag

Het hotel ligt zeer centraal en op loopafstand van het beroemde Monkey forest waar 2 grote families langstaart Makaken wonen en een bezoek waard is.
Ubud heeft vele winkels, kunstgalerijen, musea en verschillende locaties waar u kunt genieten van Balinese dansen Waar Bali, en met name Ubud, bekend om staan zijn de vele Spa's.
Dit is Ubud dag.

resort Gili Trawangan

Dag 3 : Naar Gili Trawangan

Na het ontbijt, rond 10.30 's ochtends, staat er een auto klaar om u naar Padangbai haven te brengen waarvandaan de boot naar Gili Trawangan vertrekt. Vertrek om 11.30 uur en aankomst op het eiland is om 1 uur 's middags. Hier gaat u met paard en wagen naar het luxe duikresort gelegen aan het strand.
Hier verblijft u voor de komende 4 nachten.

Hawksbill bij de Gili's

Dag 4 - 5 - 6 : Duiken - relaxen Trawangan

Samen met de mensen van het duikcentrum bepaald u welke 2 dagen u gaat bootduiken.
Er zijn hier vele duikmogelijkheden waar men naar toe kan gaan, afhankelijk van het weer en duikniveau. Duikplaatsen rondom de "gilis"
Bij onderstaande prijs zit ook 1 massage inbegrepen, die u kunt nemen wanneer u wilt.

Dag 7 : Naar Senggigi

Het resort regelt het transport met speedboot naar Bangsal en vandaar naar het boutique hotel in Sengiggi.
Check in rond 2 uur 's middags; genoeg tijd om van de omgeving te genieten.

Boutique resort Senggigi

Dag 8 : Duiken vanuit Senggigi

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een auto van de duikshop om u naar de boot te brengen. Afhankelijk van het seizoen, weersomstandigheden en duikniveau maakt u 2 bootduiken noord van Gili Meno en Air. Na het duiken wordt u teruggebracht naar het resort aan het strand.

Dag 9 : Macro duiken

Na het ontbijt staat de auto van de duikshop weer klaar. Vandaag maakt u 3 bootduiken waaronder duiken bij bekende Macro plekken.
Laatste dag in Sengiggi!

Sekotong resort

Dag 10 : Senggigi naar Sekotong

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een auto van de duikshop waar u de komende dagen mee gaat duiken.
Deze rit duurt ongeveer 2.5 uur, vraag de chauffeur om onderweg te stoppen voor een lunch.


dive shop Sekotong

Voordat u bij het luxe resort inchecked gaat u eerst naar het duikcentrum om het schema voor de komende dagen te bespreken;
twee dagen 2 bootduiken in het Sekotong gebied en 1 dag 2 bootduiken in de Belongas Baai.
Er is een groot verschil tussen het duiken aan de noordzijde, Sekotong, vele mooie harde en zachte koralen, en de zuidzijde, meer stroming en grote vissoorten, van het schiereiland Batugendeng.

Dag 11 - 12 - 13 : Duiken Sekotong - Belongas

Deze 3 dagen kunt u genieten van de onderwaterwereld ten zuiden en noorden van het schiereiland Batugendeng. Het duikcentrum bepaalt wanneer te duiken in Belongas baai; aangezien de omstandigheden zeer goed moeten zijn voor de spectaculaire duikplaats "the Magbet".
Na het duiken kunt u genieten van uw verblijf in het luxe resort.

Kuta Lombok resort

Dag 14 : Naar Kuta

Rond 10 uur 's ochtends staat de chauffeur klaar om u naar Kuta te brengen (+/- 2.5 uur).
Onderweg kan er gestopt worden bij Sukara, waar het traditionele weven te zien is, en bij het Sasak dorp Sengkol. Bekijk de kaart met interessante plaatsen op Lombok.
Rond 1 uur 's middags aankomst in het luxe duikresort in Kuta waar u de komende 3 nachten verblijft.

Gorgonian fan

Dag 15 - 16 : Duiken en relaxen in Kuta

Van de 2 dagen dat u hier bent is 1 dag gereserveerd voor 2 bootduiken, bepaal samen met het duikcentrum op welke dag dit moet zijn.
De dag dat u niet duikt bepaalt u zelf wat u wil doen; aanrader is erop uit te trekken (met een auto of scooter) in dit mooie gebied van Zuid Lombok.

Dag 17 : Lombok - Bali

Om 10 uur 's ochtends vertrekt u naar het vliegveld Selaparang om de vlucht van 12.35 uur naar Bali te nemen.
U komt, als er geen vertragingen zijn, om 1.05 uur 's middags op Bali aan waar onze chauffeur klaarstaat om u naar het hotel in Kuta te brengen.

typisch Balinees zwembad

Dag 18 - 19 : Laatste dagen Bali

Relax en geniet van het strand en nachtleven hier in Kuta.


Dag 20 : Vertrek

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.Als u geintresseerd bent in 1 van de voorbeeldreizen neem contact met ons op:

De laatste menu optie op de web site, contact ons, bevat een vragen formulier waarin u kunt aangeven wat u wilt doen tijdens uw vakantie.
Wij zullen vervolgens met een of meerdere voorstellen komen en middels deze 2 weg communicatie kunnen we een op maat gemaakte reis voor u organiseren.

Deze reis hebben wij in 2012 omschreven - augustus 2018 Lombok is geteisterd door 3 grote aardbevingen en meerdere naschokken - de Gili's hebben veel schade geleden evenals vele bergdorpen rondom de Rinjani vulkaan. Het internationaal vliegveld bij Praya is open, maar bootvervoer tussen Bali en de Gili's zal pas in september 2018 hervat worden.