3: Rondom Bali
zonsondergang resort

Dag 1 : Aankomst

Aankomst op Bali - pick up door onze chauffeur naar de accommodatie in de Bukit Peninsula. Dit boutique hotel ligt aan een klif met een spectaculair uitzicht over de oceaan.

Dag 2 : Relax dag

Deze dag om te relaxen en acclimatiseren....
Om 5.00 uur 's middags wordt u door onze chauffeur naar het bekende Jimbaran beach gebracht. De talloze restaurants aan het strand hebben een uitgebreide keuze van vers gegrilde vis, garnaal en kreeft, die men onder het genot van een mooie zonsondergang kan nuttigen.

Kecak dans

Dag 3 : Halve dag tour met de Kecak dans

Pick-up om 1.00 uur door onze chauffeur die u naar Nusa Dua beach brengt om daar de omgeving te verkennen.
Hierna maakt de chauffeur tussenstops bij verschillende surf stranden om uiteindelijk in de Uluwatu tempel te eindigen. Deze zeer belangrijke zeetempel is gelegen op een stijle klif 70 meter boven de Indische oceaan.
Rond 6.30 uur 's avonds wordt de Kecak dans opgevoerd in deze unieke omgeving.

Bali Bird Park

Dag 4 : Naar Ubud via Bali Bird park

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar het Bali Bird Park..
Het park heeft zo'n 1000 vogels van 250 verschillende soorten en verder een zeer mooi aangelegde tuin met 2000 tropische plantensoorten. Naast het Bali bird park kunt u ook het ernaast gelegen reptielen park bezoeken. Vroeg in de middag inchecken in het hotel gelegen aan de Monkey forest road in Ubud.

Dag 5 :Ubud dag

Deze dag kunt u besteden zoals u zelf wilt. Bezoek Monkey Forest, wandel door Ubud en bezoek wat kunst galerijen, ga naar een Balinese dansuitvoering Balinese dansen opgevoerd op verschillende locaties of laat jezelf verwennen in een van de talloze Spa's.
Dit is UBUD dag.

Dag 6 : Naar Padangbai en raften Telaga Waya rivier

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar het startpunt van het raften op de Telaga Waya rivier. Na dit avontuur staat er een Indonesische lunch klaar, voordat de reis wordt voortgezet naar Padangbai.
Rond 2.00 's middag inchecken in het Padangbai hotel.
De rest van de middag is vrij om het havenstadje, met leuke bars en restaurants, te verkennen.

hotel Padangbai

Dag 7 : Duiken bij Gili Mimpang en Tepekong

Na het ontbijt naar het duikcentrum voor een dag bootduiken rondom de kleine eilanden Mimpang and Tepekong.

Dag 8 : Duiken bij Nusa Lembongan/Penida

Na het ontbijt naar het duikcentrum om vandaaruit met de boot bij de volgende eilanden te gaan duiken: Nusa Lembongan en Nusa Penida.
Deze eilanden liggen verder waardoor je wat later in de middag terug bent in Padangbai.


Tirta Gangga

Dag 9 : Naar Tulamben

Rond 10.00 uur 's ochtends vertek naar Tulamben. Onderweg een tussenstop om het Water palace Tirta Gangga te bezoeken waar je ook kan lunchen.
Rond 2.00 uur 's middags check in in het duikresort gelegen aan het (zwarte keien) strand.

Dag 10 : Duiken Tulamben baai

Het is een goed idee om de eerste duik op het wrak, de US Liberty, voor het ontbijt te maken wanneer het nog rustig is. Na 9.00 uur 's ochtends arriveren de duikers uit omliggende plaatsen en wordt het erg druk, natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar.
De baai in Tulamben is ook erg aantrekkelijk voor het snorkelen.

duikresort Tulamben

Deze dag 2 kantduiken, maar het is altijd mogelijk om meer duiken, eventueel een nachtduik, te maken. Dit resort heeft een goed restaurant, maar er zijn ook restaurants in het dorp.

Dag 11 : Duiken Tulamben baai

Tweede dag duiken in Tulamben. Onze prijsopgave is met 2 kantduiken, maar het is ook mogelijk, voor een extra bedrag, om bootduiken te maken.

Dag 12 : Lake Batur

Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze chauffeur die u, via de Besakih temple, naar het Batur meer brengt.
Afhankelijk van de tijd die u in de Besakih tempel doorbrengt arriveert u rond 2.00 uur 's middags bij uw accommodatie. Dit kleine resort heeft simpele bungalows direct aan het meer. Geniet van een vroeg diner in het floating restaurant en bereid u daarna voor op de zonsopgang wandeling die om 4.00 uur 's ochtends start.

Dag 13 : Zonsopgang trekking naar top van Mt.Batur; naar Lovina

Om 3.30 uur 's ochtends, na een kop koffie of thee, vertrek met auto naar startpunt van de wandeling naar de top van de Mt.Batur (1717m).

Zonsopgang Mt Batur

De tocht omhoog is vrij pittig en kost 2 tot 3 uur om de top te bereiken, afhankelijk van de conditie en/of hoe snel men wil lopen/klimmen... Het is de bedoeling om rond 6.15 uur op de top te zijn voor de zonsopgang. De persoonlijke gids zorgt voor brood met banaan en een gekookt ei wat men nuttigt onder het genot van de spectaculaire zonsopgang.
Na ongeveer 1 uur op de top begint men aan de afdaling naar het startpunt waar een auto klaar staat voor vervoer terug naar het hotel.
Hier heeft u de tijd voor een ontbijt en natuurlijk een warme douche, rond het middaguur brengt onze chauffeur u naar Lovina (2 uur) waar u verblijft in een hotel direct aan het strand in het centrum van Kalibukbuk.

Lovina beach

Dag 14 : Verblijf in Lovina

De keuze is aan u om er wederom een vroege dag van te maken als u met een boot dolfijnen wil gaan zien, zie meer natuur op Bali.
Deze boottrip kunt uzelf 1 dag van te voren bij de receptie van het hotel boeken.
Rond 5 uur 's ochtends vertrekt de kleine jukung (boot) en de kapitein gaat op zoek naar de dolfijnen, die iedere ochtend de kust passeren jagend op tonijn. Andere optie is om nog wat langer in bed te blijven liggen...

duikresort Menjangan

Dag 15 : Duiken bij Puri Jati onderweg naar Menjangan

Deze ochtend vertrek naar het luxe resort in de buurt van Menjangan eiland. Onderweg wordt er gestopt om 2 kantduiken te maken bij Puri Jati een uitstekende macro duikplek. Dit is een van de zeer goede "muck-diving" locaties op Bali en er zijn veel ongewone dieren te zien op de zandhellingen. Twee kantduiken in de lunch zijn bij de onder beschreven prijs inbegrepen.
Na het duiken vervolgt de reis naar het duikresort; aankomst in de middag. Tijd voor een bad in een van de hot spring pools en verkennen van het uitgebreide terrein waarop het resort gelegen is.

Dag 16 : Verblijf resort Menjangan

Vandaag worden er 2 bootduiken rondom Menjangan eiland gemaakt. Het eiland ligt op 10 minuten varen van het resort en de lunch wordt geserveerd op Menjangan eiland zelf.
Tijd van het duiken wordt gedaan in overleg met de mensen van het duikcentrum.

duiken Menjangan island

Dag 17 : Verblijf resort Menjangan

Na het ontbijt op weg naar Secret Bay, de beroemde "muck diving" plek op Bali.
Aan het strand is er een plek voor duikers met spoelbakken, douches en een klein restaurant. Vanaf de kant worden 2 duiken gemaakt met een lunch break na de 1e duik. Rond 3.00 uur terug in het resort.

Dag 18 : Verblijf resort Menjangan

Tijdens deze laatste duikdag wordt er wederom bij Menjangan eiland gedoken, maar andere duikplekken.

lumbung stijl bungalow

Dag 19 : Munduk

Na het ontbijt staat onze chauffeur klaar voor de rit naar het bergdorp Munduk. Onderweg is er tijd voor wat stops, bijvoorbeeld bij de Hot springs van Banjar of waar u maar wilt.
Ergens in het begin van de middag aankomst in het hotel in Munduk waar u verblijft in een traditioneel Lumbung-stijl bungalow. Vanaf het terras heeft u een spectaculair uitzicht over de vallei.

Dag 20 : Munduk

Vandaag weer wat actie in de vorm van een 4 uur durende wandeling met gids. Onderweg ziet u hoe de lokale bevolking hun koffie, thee, cacao en rijst verbouwen. Er zijn ook 3 watervallen in het oerwoud, waarvan 2 lopend te bereiken zijn.

Strand van Sanur

Dag 21 : Naar Sanur

Na het ontbijt vertrek naar Sanur met een tussenstop bij de tempel, Pura Batukaru.
Na ongeveer 4 uur komt u aan in Sanur (Zuid-Bali) waar u verblijft in een luxe resort direct aan het strand.
Een uitstekende plek om de laatste dagen van uw vakantie door te brengen met vele restaurants, winkels, bars en het strand!

Dag 22 - 23 : Sanur

Laatste 2 dagen op Bali

Dag 24 : Vliegveld en terugreis

Onze chauffeur staat klaar voor vervoer naar het vliegveld.


Als u geintresseerd bent in 1 van de voorbeeldreizen neem contact met ons op:

De laatste menu optie op de web site, contact ons, bevat een vragen formulier waarin u kunt aangeven wat u wilt doen tijdens uw vakantie.
Wij zullen vervolgens met een of meerdere voorstellen komen en middels deze 2 weg communicatie kunnen we een op maat gemaakte reis voor u organiseren.

Deze reis hebben wij in 2012 omschreven - het is ondertussen veel drukker geworden rondom Bali - vooral tijdens de hoogseizoenmaanden eind juni - juli en augustus.