...en er is meer waar dat vandaan komt! 

Duiken rond Bali

Uitzicht onderweg

Bali is een wereldwijd bekende vakantie bestemming dankzij de prachtige landschappen, goede surf golven, de Hindoeïstische cultuur en vriendelijke bevolking, maar het heeft ook fantastische duikbestemmingen.
De zuid kust van Bali is goed voor het surfen, maar niet voor het duiken vanwege de hoge golven aangevoerd door de Indische oceaan.
Het duiken vind plaats langs de gehele noordwest, noord en oost kust van Bali waar geweldige, makkelijk te bereiken, duikplekken te vinden zijn.

In de jaren tachtig waren er nauwelijks fatsoenlijke wegen;
het koste uren (en wandelende nieren) om de verschillende duikplekken te bereiken. Dat alles is veranderd met de verbeteringen van het wegennet in de laatste twee decennia waardoor het nu makkelijk is om van de ene naar de andere kant van het eiland te rijden.

Big-eye trevally - Caranx sexfasciatus

Zoals te zien op deze website liggen alle duikplekken aan de oostkust 2 uur rijden van elkaar.
Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor zowel duikers als niet-duikers, want onderweg valt zoveel te zien; tempels, rijstvelden, jungle en traditionele Balinese dorpen - zie Meer over Bali.

Hoewel de duikplaatsen, met uitzondering van Pemuteran en Menjangan, relatief dicht bij elkaar liggen is het niet raadzaam om duiken als een dagtocht vanuit het zuiden van Bali te doen.
Het probleem is de verkeersdrukte in zuid Bali, vooral tijdens het hoogseizoen - juli-augustus en december - waardoor het minimaal 2.5 tot
3 uur duurt voordat je de duikbestemming bereikt.

Hierdoor bereiken vele dag-duikers tegelijkertijd dezelfde plek en kan het zeer druk zijn, met name bij de populaire duikplaatsen zoals bijvoorbeeld het wrak van de US Liberty in Tulamben.
Daarnaast mis je ook de kans om een nachtduik te maken, want je moet na het duiken wederom 2.5 tot 3 uur terug rijden naar het zuiden; wij vinden het zonde van de tijd als je voor 2 duiken 5 tot 6 uur in een auto moet doorbrengen!
Veel leuker is het als je 1 of meerdere overnachtingen maakt en daardoor de drukte van het zuiden ontsnapt en wat meer kan zien van het echte Bali, zowel onder als boven water.

Duik-boot

Het strand-liefhebbende publiek zal met name te vinden zijn aan de, overwegend witte, stranden van zuid Bali.
De rest van het eiland, in de kustgebieden en op de duikplekken, hebben meestal vulkanisch zwart zand en keien. Uitzondering is Nusa Lembongan dat zowel wit zand en spectaculaire duikplaatsen bied.

Als u uw duikvakantie door ons laat organiseren zorgen wij ervoor dat u een eigen auto of bus met chauffeur heeft die u niet alleen naar de volgende bestemming brengt, maar onderweg tussenstops kan maken op plekken die interessant zijn om te bezichtigen.